Która tabaka była twoją pierwszą?

Wasze przeżycia związane z tabaczeniem etc.

Moderator: RPK

Re: Która tabaka była twoją pierwszą?

Postprzez JohnSnuffy 20 sie 2009, o 18:12

Witam wszystkich forumowiczów!
Moją pierwszą tabaczkę dostałem koło miesiąca temu, była nią Ozona Cherry (niestety wersja w 10g opakowaniu plastikowym, słyszałem że gorsze od tych w puszkach), za pierwszym snuffem trochę zapiekło w nosie i chwilę bolała głowa, ale później było duużo lepiej 8). Do papierosów nigdy mnie nie ciągło i w sumie ani jednego w życiu nie zapaliłem, ale snuff ma w sobie to "coś". Druga będzie prawdopodobnie Alpina :niuch:.
Fazowiczom i hydraulikom - NIE
JohnSnuffy Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Alpina

Postprzez Gavin 25 sie 2009, o 20:08

Moja to Loren-Prise i koleżanka poczęstowała mnie redbullem, bardzo chciałbym spróbować Białej Tabaki, niestety nie wiem gdzie w Zawierciu można ją kupić, a o allegro nawet nie mam mowy.
Gavin Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: Lowen-Prise

Postprzez RALF1990 5 wrz 2009, o 22:41

Moja pierwsza tabaka to Chapman Vanilia :)
RALF1990 Mężczyzna
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: GLETSCHER PRISE

Postprzez apap13 23 wrz 2009, o 16:40

Pierwsza którą wciągnąłem to Red Bull :niuch:
Zakupiona to Gletsher Prise
apap13 Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Postprzez Snuff ProsiaX 25 wrz 2009, o 19:02

pierwsza jaką zażyłem to była Gawith Apricot a pierwsza "kupna" to była Lowen Prise
"Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon?
Zmory z Piekła rodem? Mamo,Mamo!
Cicho, cicho dzieci...
Gorzej...
To Ludzie..."

A.Sapkowski- Wieża Jaskółki(fragment)
Snuff ProsiaX Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Ozona Raspberry i Ozona President

Postprzez Flow 25 wrz 2009, o 19:15

Gavin napisał(a):Moja to Loren-Prise i koleżanka poczęstowała mnie redbullem, bardzo chciałbym spróbować Białej Tabaki, niestety nie wiem gdzie w Zawierciu można ją kupić, a o allegro nawet nie mam mowy.

chyba Lowen - Prise :)

moją pierwszą tabaką był red bull, kiedy to mój kolega przyjechal na wakacje i poczęstowal mnie ... hmmm nie powiem ze mi nie smakowalo ale jakos mnie do tego nie ciągneło wiecej .. ok. pół roku później inny kolega poczęstoował mnie gawciem i wtedy zaczęła się moja "przygoda" z tbx :)
Flow Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Gawith Apricot Ozona Cherry

Postprzez Trey 30 wrz 2009, o 19:18

Ja jako początkujący (tydzien temu zacząłem) pierwsza tabaka jaką zakupiłem to chapman vaniliowy >:D
Trey Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Postprzez nester94 2 paź 2009, o 12:33

Witam wszystkich użytkowników i niezarejestrowanych przeglądających te forum! Jestem tu nowym użytkownikiem, ale na forum wchodzilem codziennie od okolo miesiąca, aż postanowiłem się zarejestrować. Pierwszą tabaką którą spróbowałem (1 kl. Gimnazjum) był RedBull. Wracałem wtedy ze szkoły z kolegą, który pokazał mi ,,magiczne" czerwone pudełeczko. Nie wiedziałem co to jest. Wtedy kolega mi wyjaśnił że to tabaka. Nasypał mi trochę na ręke i kazał wciągnąć. :niuch: To był mój piewszy raz z tabaką. Już wtedy wiedziałem że będę chciał to powtórzyć. Nigdy nie traktowałem tabaki jako proszek od którego ma się ,,fazę". Natomiast pierwszą tabakę którą nabyłem był Gawith Apricot 8) NIe żałuję zakupu :P
Pozdrawiam
nester94 Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Gawith Apricot

Postprzez Nargan 20 paź 2009, o 21:48

Jako pierwszą kupiłem Gawith Apricot.
Pamiętam wszystko, jak gdyby było to wczoraj. (a było prawie dwa lata temu)
Przyjaciel miał pięćdziesiąt złotych przeznaczonych na prezent bożonarodzeniowy dla dziewczyny. Chodziliśmy po Starym Rynku, księgarniach, w końcu sklepach "dla metali". Nie znaleźliśmy nic wartego uwagi. Krążąc po mieście natrafiliśmy na sklep z tytoniami. Przyglądamy się tamtejszym produktom. Tak! Są tabaki! Najbardziej przypadł nam do gustu rzecz jasna Apricot. Czarne pudełko kojarzyło nam się z tym, co wtedy lubiliśmy najbardziej - metal, szatan, zło. ;]
Wydaliśmy dwanaście złotych na dwa pudełka Gawitha. Pamiętam, że kilka następnych godzin spędziliśmy na mieście, raz po raz zatrzymując się i wciągając górkę. By dociągnąć historię do końca, napiszę, że znaleźliśmy prezent. Nie obeszło się bez problemów - początkowo chcieliśmy kupić bluzkę, na którą niestety po zakupie tabaczki, nie było nas stać. W tym samym sklepie znaleźliśmy kolczyki, które spodobały się mi, powiedziałem o tym przyjacielowi, zdał się na moje zdanie i dał je w prezencie dziewczynie. ^^

@kolega ponad mną

Moja historia wyglądała podobnie. Pokazał mi ją kolega, także w pierwszej klasie gimnazjum. Wracaliśmy tramwajem ze szkoły, pytaliśmy go o to jak spędził wakacje, a on do nas z pamiątkami. Wyciąga z plecaka worek wypełniony tabakami. Pamiętam z początku byłem wystraszony. Bałem się, że to jakiś narkotyk, za który zaraz pójdę siedzieć. ;D Okazało się, że to wspaniały "magiczny pył" mający niewiele wspólnego z koką. ^^
Nargan Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Ozona Orange

Postprzez patryk8823 21 paź 2009, o 19:31

Ahh,czy wszyscy zaczynali w 1 klasie gim..? :D Kiedyś kolega z ławki na lekcji biologii nasypał mi coś na rękę i kazał wciągnąć.. Myślałem,że to narkotyk i wszystko zdmuchnąłęm.. :lol: Jednak gdy wszystko mi wytłumaczył, znów nasypał górkę na rękę i.. Wciągnąłem.. :niuch: Był to Lowen-Prise. Wtedy bardzo mi smakował. Lecz gdy go kupiłem po kilku dniach mi się znudził.. :confused: Pomyślałem: Kupie Red Bulla! I to Red Bull mnie w to wciągnął ;) ;)
patryk8823 Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki

Postprzez Varg 29 paź 2009, o 20:44

Moją pierwszą była ozona spearmint,niestety nie za bardzo mi podeszła. Ale na szczęście nie zraziłem się :D
"Socjalizm - to władza radziecka plus elektryfikacja całego kraju"
Varg Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: gawith apricot paul gotard fruit mix ozona orange

Postprzez Predatorszarak 29 paź 2009, o 23:29

Jeszcze w czasach gimnazjum, kolega poczęstował mnie Red Bullem. Odczucia były neutralne. Przez jakiś okres czasu czasami koledzy sobie kupowali różne tabaczki. Jak ktoś posiadał to mnie częstował, ale nigdy nie ciągnęło mnie do tego, żeby kupić całe opakowanie. Niedawno zauważyłem u kumpla białą Ozonę (tą bez tytoniową). Kolega powiedział, że mogę ją wziąć, bo jej nie polubił. Wziąłem, wciągałem 1-2 dni i wyrzuciłem. Później ten sam kumpel miał Ozonę Spearmint, to się dzielił nią ze mną, bo tym razem moje odczucia były na +. Potem kupiłem sobie własnego Gawitha Aprocota.
Predatorszarak Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: WoS Cinnamon

Postprzez irafaz 21 lis 2009, o 19:26

Witam jestem nowy tu moją pierwszą tabaką był Gawcio.Pozdrawiam
irafaz Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki

Postprzez Brave 22 lis 2009, o 14:04

Moja pierwsza to Ozona Spearmint, smakowała mi, a poźniej kupna Chapman Strong i Vanilla
Brave Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: Narazie Ozona

Postprzez magosik 24 lis 2009, o 07:52

Moją pierwszą tabaką była Ozona Spearmint, pamiętam że podeszła mi.Poźniej kupiłem chapmana strong, który nie ukrywam, zraził mnie, jednak po kilku dniach kupiłem Red Bull'a dzięki, któremu 'tabacze' do dziś.
Tabaka dla ludzi !
magosik Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Ozona Spearmint

Postprzez adamlog 27 lis 2009, o 17:03

robag napisał(a):aaa moja pierwsza tabaką byl Gletscher Prise extra mild :)
dlatego m.in. mam do niej wielki sentyment :)

U mnie tak samo, też Gletscher to pierwsze co snuffałem i też mam do niej sentyment mimo, że teraz moją ulubioną jest Alpina ;)
Dobra tabaka i dobra herbata. Czuję w nich jakiś wspólny element :)
adamlog Mężczyzna
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: WOS Grand Cairo i Cinnamon oraz Amostrinha

Postprzez XysioSnuff 29 lis 2009, o 20:36

No a moją był stary poczciwy Gawith ^^
Nie ma co tej tabace szacunek się należy nie tylko na to iże prawie każdy od niej zaczynał ale na to że jest po prostu tabaką dobra^^
IRON MAIDEN IS MY RELIGION!

Obrazek
Jem najadłi e napiti, ale muszi tobaką bec nos przebiti!
Nie ma Kaszub bez Polonii, a bez Kaszub Polsci!
XysioSnuff Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Radford Premium Snuff

Postprzez golf czarny 9 gru 2009, o 10:23

Dawno to było. Czekajcie, niech pomyśłę. ::) Przypuszczam,że "medyk". Prawie pewne.

Kiedy to było?

1998?
golf czarny Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki
Ostrzeżenia: 1

Postprzez maryn 11 gru 2009, o 08:31

Moja pierwsza tabaka to Lowen Prise. O sentymencie nie mogę mówić bo nie snuffam długo :D Ave Snuffy.
Ave Snuffy.
maryn Mężczyzna
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: RedBull

Postprzez Dragero 20 gru 2009, o 19:55

Pierwsza? Banał. Gawith Apricot. Znajomy miał, w 2. klasie gimnazjum. Początkowo opory, ale że podobną mieliśmy (i mamy nadal) ideologię, podobne zainteresowania - spróbowałem. I nie żałowałem ;). Póki co miałem okazję spróbować jedynie gawcia (tak się to tutaj nazywa ;)?) i Gletscher Prise - w tym ta druga od wyżej wspomnianego znajomego. No, ale w środę jadę do miasta, to sobie pewnie coś dobrego kupię, zastanawiam się nad jakąś owocówką.

Pozdrawiam,
Dragero.
Dragero Mężczyzna
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: Ozona Orange i Gawith Apricot

Postprzez krzychu170 20 sty 2010, o 19:43

A moją pierwszą tabaką był ozon cherry snuff ;] i do teraz jestem jej wierny. Ahhh ten aromat ;]
krzychu170 Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: Red Bull

Postprzez saxonrider 21 sty 2010, o 15:39

Na wstępie chciałbym wszystkich powitać.Moja przygoda z tabaką jak pewnie wielu z was zaczęła się od Red Bulla, za którym zresztą dziś nie szaleje.Od tamtej pory przeszedłem trochę tabak...na szczęście już na początku przygody udało mi się odkryć Gletscher Prise'a i Chapmana Virginię i im jestem wierny do dziś:)
saxonrider Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: Gletscher Prise

Postprzez olo_snuff 28 sty 2010, o 20:20

Pierwsza tabaka.. pierwszy na myśl przychodzi red bull, którym poczęstował mnie kolega rok temu - Moc tej tabaki i jej mentolowy aromat zrobiły na mnie wrażenie, jednak po zakupieniu swojej tabakierki gatunek ten szybko mi się znudził. Kupiłem więc sobie Gawitha Apricot i tak się zaczęło :niuch: .
Od Red Bulla i Gawitha rozpoczęła się moja przygoda z tabaką, jednak właśnie przypomniałem sobie, ze to nie były pierwsze tabaki, jakie zażywałem w życiu ;D. Dobrych kilka lat temu, jeszcze przed gimnazjum, zostałem poczęstowany "tradycyjną kaszubską tabaką" (przynajmniej tak twierdził człowiek, który mnie nią częstował ;) ). Nie wyczuwałem w niej żadnego głębszego aromatu, chyba jedynie tytoń. Nie zrobiła ona na mnie większego wrażenia (dziś pewnie byloby inaczej :) )
Obrazek
olo_snuff Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Gawih Apricot WoS Chocolate Orange

Postprzez Pinio 28 sty 2010, o 22:20

Pierwszą którą pamiętam był Gawcio. Jednak mam pewien dylemat i tu proszę Was o podpowiedź. Jak byłem malutki (kilka lat miałem, może 5-6/7) Świętej Pamięci Dziadek dał mi trochę tabaki bo miałem straszny katar (jak to ja). Było to ponad 10 lat temu. Kojarzy mi się brązowe "pudełeczko", czyli pierwsza tabaka jaka teraz przychodzi na myśl to Lowen Prise. Czy te kilkanaście lat temu Lowen już był i czy był dostępny na Polskim rynku?
Pinio Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Paul Gotard Coconut

Postprzez Tuff_Gong 28 sty 2010, o 22:34

To było dwu częsciowe pudełeczko? czy miało dziurkę do wysypywania tabaki? Bo wiesz, możliwe, że twój dziadek po prostu przesypał tabakę do jakiegoś pudełka.
Obrazek
Tuff_Gong Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Alpina Packards Ozona Rapsberry

Postprzez Pinio 28 sty 2010, o 23:22

Tak jak pisałem, było to kilkanaście lat temu, więc nie pamiętam takich szczegółów. Kojarzę tylko, jak to wtedy zapamiętałem, brązowe "pudełko", czyli tabakierę.
Pinio Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Paul Gotard Coconut

Postprzez Filek 28 sty 2010, o 23:46

Jak mniej więcej 10 lat temu rzecz miała miejsce, mógł to być Lowen.
"Jestem tu aby wyssać twoją radość z życia." - Garfield

http://www.top25snuff.com
Filek Mężczyzna
Moderator

Postprzez Ragnagord 29 sty 2010, o 20:33

Witam serdecznie wszystkich tabaczarzy na forum. Czytanie postów na tym forum jest dla mnie przyjemnością.

Widzę ,że większość zaczynała w gimnazjum i ich pierwszą tabaką był Gawith Apricot lub Redbull. Chciałbym w skrócie opowiedzieć swą historię, otóż pierwszy ale to pierwszy raz tabakę spróbowałem w 5 klasie podstawówki. Było to przed historią i ktoś nie wiem skąd przyniósł tabakę do szkoły i częstował ludzi. Chowaliśmy się do łazienki żeby nikt nie widział i jeden z nas wypatrywał czy jakiś nauczyciel się nie zbliża. Kolega który sypał tłumaczył że to trzeba z ręki a nie rurkami (tak w podstawówce). Nie pamiętam jaka to była tabaka lecz pamiętam ,że łzy mi leciały po niej przez jakieś 10 minut i musiałem to jakoś ukryć na lekcji. Dopiero po kilku latach znajomy ,który tabaczył na pokaz przez rurkę pokazał mi, że jest wiele aromatów. Kiedy on przestał tabaczyć i pojechał na studia, wtedy ja postanowiłem zakupić swą pierwszą tabakę - Gawitha. Nie żeby snuffać przez rurkę czy dla pokazu ale dla siebie i swego nosa.

Od tego czasu czuje się dumny z tego że tabaczę. Pozdrawiam.
Ragnagord Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: Obecnie Gawith Apricot

Postprzez dawidek666 11 lut 2010, o 00:21

Pierwszy raz zatabaczyłem tradycyjnie, z rączki. Technikum, przerwa, kolega posypuje to i spróbowałem. Był to Red Bull. Łzy ciekły mi dalej, niż byłem w stanie widzieć. Jak widać nie żałuje wyboru;]
dawidek666 Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Ozona Orange Snuff

Postprzez biszkopt 16 mar 2010, o 07:07

Moją pierwszą tabaką był Lowen. Znalazłem go u mojej siostry, snuffnąłem i mi bardzo zasmakował. Chodziłem do siostrzyczki i sobie wciągałem :D :niuch: Aż w końcu zapytałem czy mogę ją sobie wziąć. Ona odpowiedziała, że jej nie smakuje, bo spływa do gardła. Taka jest historia mojej pierwszej tabaki ;)
biszkopt Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki

Postprzez Mariuszzz 16 mar 2010, o 13:45

Pierwszy raz... dobrze to pamiętam bo było całkiem niedawno. Przeglądając jakąś stronkę znalazłem temat o tabace, na tyle mnie zainteresował że postanowiłem coś więcej się o tym dowiedzieć.
Gdy już mogłem stwierdzić że to nic złego a nawet może być bardzo dobre postanowiłem spróbować. Zamówiłem 5 tabak, jednak pierwszą jaką zażyłem był... Gawith ;).
Mariuszzz Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Postprzez IdiotaJakichMało 26 mar 2010, o 14:54

Szukałem jakiejś słabej tabaki, jako kompletny laik kupiłem Apricot'a i... ech nasz związek przetrwa wiele. Prawdę mówiąc w piękno tabaki zwątpiłem ;po red bullu, jednak kolejny wdech gawcia przywrócił namiętność.

Jest swoisty fenomen, ponieważ gardzę fajkami i jakimkolwiek tytoniem palonym, a tabaka wchłonęła mnie z miejsca ;)
Podstawą szczęścia jest wolność, a podstawą wolności odwaga Tukidydes
IdiotaJakichMało Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Gawith Apricot Snuff

Postprzez __voodoo__ 15 kwi 2010, o 18:01

Pierwszą, którą spróbowałem w życiu (a poczęstował mnie kumpel w szkolnej toalecie) był Gawith Apricot, a pierwszą, którą osobiście sobie kupiłem to Gawith Cola ;]
"nie chcę prawić kazań. przeżyj swe życie tak jak chcesz. to twój wybór i twój problem."
schizma - odpowiedzialność.
__voodoo__ Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: WoS Vanilla

Postprzez parapet 18 kwi 2010, o 12:34

Jako pierwszego spróbowałem redbulla :). Kolega poczęstował mnie na lekcji, potem na następnej i następnej i jakoś podczas całego dnia zeszło pół w paczki (5 nas było).
parapet Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: gawith

Postprzez TTomekk 18 kwi 2010, o 16:15

Dużo czytałem w internecie o tabace i pierwszą którą kupiłem(2 kl. gimnazjum) albo raczej jakiś żul spod monopolowego mi kupił(hehe dostał za to 50gr) była Ozona Cherry...od razu za pierwszym snuffem wiedziałem, że to nie będzie moja ostatnia tabaka i tak też się stało tabaczę do dziś :) Ale do teraz mam do tej ozonki sentyment :niuch:
TTomekk Mężczyzna
Miłośnik Tabaki
Ulubiona tabaka: Lowen Prise Ozona Orange

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o tabace