Warszawski Stammtisch Tabaczny

Piszcie co chcecie - ale bez przesady.

Moderator: RPK

Odp: Warszawski Stammtisch Tabaczny

Postprzez jacekaga 23 paź 2007, o 22:25

Jeśli czwartek, to tak ok. 20.00. Soboty i niedziele jak najbardziej :)
jacekaga Nie wiadomo
Miłośnik Tabaki

Postprzez L. Ostrowski 1 lis 2007, o 00:54

Czyli jaki termin by wchodził w grę jako najlepszy? Czwartkowe późne popołudnia, weekendy?
Admini i Moderatorzy! Ustanawiajcie najsurowszy porządek rewolucyjny, bezlitośnie zwalczajcie próby siania anarchii ze strony pijaków, chuliganów, kontrrewolucyjnych junkrów, korniłowców i temu podobne!
Łukasz
L. Ostrowski Mężczyzna
Moderator

Ulubiona tabaka: Perlesreuter Schmalzler

Postprzez grabarz 1 lis 2007, o 14:50

Swego czasu rozmawialiśmy z Filkiem na ten temat i nam najbardziej odpowiadałyby czwartki. Godzina jakaś przyzwoita, żeby tego samego dnia móc wrócić do domów.
http://absyntowysalonik.prv.pl
super śmieszne komiksy (moje)
grabarz Mężczyzna
Złoty Tabacznik 2007

Postprzez L. Ostrowski 1 lis 2007, o 15:46

Czyli w grę wchodziłoby raczej przedpołudnie, tudzież wczesne popołudnie. Mnie to odpowiada, trzeba ustalić termin. Nie wiem jednak, czy jest sens przesuwania terminów Stammtischuu na czwartkowe przedpołudnie, bo wiele innych osób miałoby problemy z dotarciem.
A wracając "do adremu". Ponieważ idzie listopad, a z dotychczasowych negocjacji na razie niewiele wynika, proponuję, aby spotkanie listopadowe odbyło się jeszcze na starej zasadzie (pierwszy poniedziałek - czyli 5 XI, 17.00 "Szuflada" przy Brackiej 3). Mam nadzieję, że przez następne 4 tygodnie wypracujemy jakiś stały konsens i ustalimy termin pasujący więcej, niż 2-3 osobom.
Admini i Moderatorzy! Ustanawiajcie najsurowszy porządek rewolucyjny, bezlitośnie zwalczajcie próby siania anarchii ze strony pijaków, chuliganów, kontrrewolucyjnych junkrów, korniłowców i temu podobne!
Łukasz
L. Ostrowski Mężczyzna
Moderator

Postprzez L. Ostrowski 19 lis 2007, o 22:30

Negocjacji ciąg dalszy. Ostatni Stammtisch udał sie wspaniale, choć frekwencja była niska. Jednoosobowa.
Dlatego proponuję, abyśmy zdecydowali się na jakiś termin weekendowy (bo chyba weekendy są dla większości najbardziej dogodne). Czekam na Wasze opinie.
Łukasz
L. Ostrowski Mężczyzna
Moderator

Postprzez Tabacznik z Lbn 19 lis 2007, o 22:31

Chyba musimy nawiedzić stolicę i rozruszać towarzystwo.

Łukaszu, przyjmiesz przyjacielsko nastawioną młodzież z Lublina? :)
Tabaka... to także ludzie. Ludzie, których warto poznać.

Top25snuff
Tabacznik z Lbn Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Postprzez zgorzellus 20 lis 2007, o 14:18

ooo weekend jak najbardziej pasuje - przynajmniej mi, poza tym zapraszamy, zapraszamy :)
Obrazek
zgorzellus Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: SG Kendal Brown Original lub Special

Re: Warszawski Stammtisch Tabaczny

Postprzez L. Ostrowski 3 sie 2008, o 23:46

Odświeżę temat, trochę nie na temat ;)

Nie ma co ukrywać, że Warszawskie Stammtische Tabaczne umarły smiercią naturalną już w wieku niemowlęcym. Wprawdzie śmiertelność niemowląt w naszym kraju wyraźnie maleje, ale w tym przypadku ta prawidłowośc nie zadziałała.
Natomiast lipiec tegoroczny był czasem, w którym warszawskie spotkania tabaczne (choć w małym gronie) następowały z częstością gromów w czas letniej burzy. Bowiem 5 i 12 lipca urządziliśmy sobie ze sleo z otabace.pl dwa sute posiedzenia przy tabace i napojach wszelakich, zaś kilka dni później ujrzałem miasto moje, a w nim niejakiego LOB-a 19 z Wrocławia, z którym wymieniliśmy poglądy przy tabace i winku. Tzry spotkania w jednym miesiącu? Na tym tabaczarskim pustkowiu to prawdziwy natłok!

Czy ktoś z Szanownego Towarzystwa odwiedza Warszawę w sierpniu lub wrześniu?
Łukasz
L. Ostrowski Mężczyzna
Moderator

A co na spotkanie w Warszawie?

Postprzez Mascerox 15 lut 2010, o 22:42

Jak w temacie. Już kilka miast organizuje bądź zorganizowało swoje spotkania. Co wy na to, aby w Warszawie (bądź, co bądź stolica) również zorganizować coś podobnego. Wiem, że jest już po feriach, ale może znalazłby się jakiś weekend, w który wszyscy mielibyśmy czas? Jakie są propozycje, i kto jest za, a kto jest przeciw. Przy okazji moglibyśmy pochwalić się: na żywo, naszymi kolekcjami, a także zapoznać się i porozmawiać o tabace i nie tylko. Więc jak?
Tylko jedna rzecz odsuwa mnie od tabaki. To myśl, że kończy się tak szybko!
Mascerox Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Wilsons of Sharrow Cherry Menthol

Re: A co na spotkanie w Warszawie?

Postprzez L. Ostrowski 18 lut 2010, o 17:14

Ja się na to piszę. Jestem otwarty na propozycje konkretnych terminów.
Łukasz
L. Ostrowski Mężczyzna
Moderator

Postprzez Lob19 18 lut 2010, o 17:25

Pozostanę obok tematu - jeśli wymyślicie termin, który będzie mi pasował to chętnie przyjadę, bo lubię raz na jakiś czas odwiedzić stolicę, a obecnie mam do załatwienia tam jedną sprawę...
Lob19 Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: dowolna byle by stara i zwietrzala

Postprzez L. Ostrowski 18 lut 2010, o 17:36

Jeśli chodzi o weekendy (wnoszę z tego, co Mascerox pisał), to w najbliższym czasie pasują mi takie terminy, jak 21 i 27 II oraz 5 - 6 III
Łukasz
L. Ostrowski Mężczyzna
Moderator

Postprzez Mascerox 18 lut 2010, o 20:22

No to mamy ewentualnie dwie osoby, a co z resztą?
Tylko jedna rzecz odsuwa mnie od tabaki. To myśl, że kończy się tak szybko!
Mascerox Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Wilsons of Sharrow Cherry Menthol

Postprzez L. Ostrowski 18 lut 2010, o 21:09

Z doświadczenia wiem (kilka lat temu też organizowałem podobne spotkania), że z reguły na resztę nie ma co liczyć.
Łukasz
L. Ostrowski Mężczyzna
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Różności