WoS Menthol + Lowen-Prise. Najpierw opiszę obie tabaki, a później przejdę do mieszanki.
WoS Menthol, jest tabaką pasującą do mieszanek (przynajmniej w mojej opinii). Osobno brakuje jej tego "czegoś", co pojawia się już u jej siostry WoS Extra Menthol. Jest tabaką o średnim zmieleniu, więc taką, jak większość z podstawki Poschl'a.
Lowen-Prise, ma w sobie wiele słodkości. Jest średnio zmielony i dośc smaczny, jak dla mnie.
Właśnie ze względu na słodkość Lowen'a postanowiłem zmieszać go z czymś mniej słodkim, lecz wyrazistym. Od razu w oko wpadł mi Menthol'owy WoS. Po zmieszaniu obu tabak (w proporcjach 1:1) przesypałem je do pustego opakowania po Medicated no. 99 i wyszło mi około 2.5 - 3 gram. Odstawiłem to na dwa dni i po spróbowaniu pomyślałem sobie, że to świetna mieszanka. Obie tabaki znakomicie się wypełniają, dodając sobie nawzajem paru cech. M.in. WoS otrzymuje złagodzenie mocy i delikatną słodkość, lecz nie za wielką. Z kolei Lowen nabywa mocy i traci ten za słodki aromat. Połączenie idealne, jak dla mnie! Dziękuję za przeczytanie i radzę spróbować. Odpiszcie, jak prezentują się wasze odczucia na temat mieszanki tych dwóch tabak.
Wasze zdrowie!!!
Pzdr.