Lowen Prise + WoS Menthol

Pochwalcie się swoimi ulubionymi mieszankami tabak.

Moderator: RPK

Lowen Prise + WoS Menthol

Postprzez Mascerox 7 lut 2010, o 15:46

WoS Menthol + Lowen-Prise. Najpierw opiszę obie tabaki, a później przejdę do mieszanki.

WoS Menthol, jest tabaką pasującą do mieszanek (przynajmniej w mojej opinii). Osobno brakuje jej tego "czegoś", co pojawia się już u jej siostry WoS Extra Menthol. Jest tabaką o średnim zmieleniu, więc taką, jak większość z podstawki Poschl'a.

Lowen-Prise, ma w sobie wiele słodkości. Jest średnio zmielony i dośc smaczny, jak dla mnie.

Właśnie ze względu na słodkość Lowen'a postanowiłem zmieszać go z czymś mniej słodkim, lecz wyrazistym. Od razu w oko wpadł mi Menthol'owy WoS. Po zmieszaniu obu tabak (w proporcjach 1:1) przesypałem je do pustego opakowania po Medicated no. 99 i wyszło mi około 2.5 - 3 gram. Odstawiłem to na dwa dni i po spróbowaniu pomyślałem sobie, że to świetna mieszanka. Obie tabaki znakomicie się wypełniają, dodając sobie nawzajem paru cech. M.in. WoS otrzymuje złagodzenie mocy i delikatną słodkość, lecz nie za wielką. Z kolei Lowen nabywa mocy i traci ten za słodki aromat. Połączenie idealne, jak dla mnie! Dziękuję za przeczytanie i radzę spróbować. Odpiszcie, jak prezentują się wasze odczucia na temat mieszanki tych dwóch tabak.

Wasze zdrowie!!!
Pzdr.
Tylko jedna rzecz odsuwa mnie od tabaki. To myśl, że kończy się tak szybko!
Mascerox Mężczyzna
Miłośnik Tabaki

Ulubiona tabaka: Wilsons of Sharrow Cherry Menthol

Powrót do Mieszanki